čtvrtek 12. listopadu 2020

Bezlepkové pizza těsto

 


Těsto:

300 g tapiokového škrobu

3 vejce (2 větší nebo 3 menší)

trochu vody

sůl

sušený česnek

olivový olej (na potření pečícího papíru)

pečící papír

150 g strouhaného sýru (Parmeggiano Regiano, Gran Moravia, Grana Padana)

Na pizzu: 

rajčatový protlak, bazalka, česnek, olivový olej, a vlastně cokoliv, co vám chutná ;)

 

V mixéru zpracujeme tapioku, vejce, sůl a česnek. Přidáme jen trochu vodu, aby vznikla velmi hustá hmota na hranici tekuté a tuhé konzistence. Do této hmoty pomocí vařečky nebo vidličky ručně zamícháme strouhaný sýr.

Na plech s pečícím papírem a olivovým olejem vyklopíme těsto a mokrou rukou vyformujeme těsto, zhruba 3 mm tloušťky.

Pečeme v troubě na 160 stupních 10 minut. Poté potřeme omáčkou dle chuti a posypeme sýrem, případně zeleninou, olivami nebo přísadami dle chuti. Pečeme dál, dokud sýr roztaje a lehce se upeče.

 Vím, nejedná se o klasické pizza těsto, ale to také nebyl cíl. Díky sýru je ještě lepší ;)





1 komentář:

nisyshy řekl(a)...

he said t2x73i6w82 replica bags online replica bags china replica chanel bags ebay see l8r90i8d59 replica bags high quality replica bags in bangkok fake gucci u0r15b0b45 replica bags china