středa 3. prosince 2014

Dýňové noky



Příloha, na kterou jsem doslova pyšná :) 

3 porce:
500 g upečené máslové dýně /nakrájet na  kostky, upéct v troubě na pečícím papíru, nebo ve fritéze v sádle/
90 g tapiokové mouky ADVENI
40 g nastrouhaného parmazánu /sýru Gran Moravia/
sůl (lžička + dle chuti)
2 celá vejce

Rozmixovat na kaši. Péct/smažit na rozpálené pánvičce s tukem z obou stran 2 minuty. 

Hodí se jako noky k omáčce a masu, jsou výborné se smetanovým špenátem a krůtím masem :)




1 komentář:

vjera řekl(a)...

Noky jsem dnes poprvé ochutnala - super!
Takže hned teď večer, když jsem musela rychle řešit přílohu k hamburgrům, jsem je (poněkud lajdácky) okopírovala:
nahrubo nastrouhaná muškátová dýně se promíchá s tapiokovým škrobem, osolí a opeče na pánvi. Originál je samozřejmě lepší, ale co do rychlosti vedu ;)
Tak díky :)