Na 12 kusů
potřebujete:
100 g čokolády 80
%
150 g medu nebo jiného
sladidla dle chuti a zvyku
100 g mletých
mandlí
3 vejce
80 g másla
špetku jedlé sody
Zapneme troubu na
160 stupňů, aby se během přípravy těsta zahřála. Máslo a čokoládu roztavíme nad
vodní lázní, necháme trochu vychladnout. Do čokolády přidáme med a vejce,
důkladně rozšleháme. Nakonec přimícháme mandle a jedlou sodu. Rozlijeme do
cupcake košíčků a pečeme 20 minut.
Necháme
vychladnout a zdobíme kovovým krémem. Recept na kávový krém naleznete v popisu
Dobošového dortu bez lepku. Jen jsem přidala trochu mleté kávy. Poloviční porce
krému stačí na 24 kousků.
6 komentářů:
Naozaj.. dnes som piekla a je fantastické
připomnělo mi to moje fondanty, jak jsem Vám posílala recept a slíbila fotky a do dneška nenafotila.. :)
Děkuji za recept, měl velký úspěch.
delikatesa :)
Děkuji za inspirativní recept. Zkouším s kokosovou moukou. Mandlová je pro mě dost drahá.
Opravdu moc jsou moc dobré. Já do nich spotřebuju rozmixované mandle když si dělám mandlové nemléko. Chce to jen dobře vymackat přes platynko a nechat chvilku proschnout
Okomentovat