úterý 8. dubna 2014

Cuketové nudle






Cuketové nudle poslouží jako příloha nebo samostatné jídlo. Můžete k nim připravit omáčku, kousky masa nebo krevety, okořenit dle chuti. Jsou jednoduché na přípravu a vypadají na talíři lákavě. 
Můžete si je vyrobit pomocí škrabky nebo spiromatu. I když nemáte speciální kráječ spiromat, tento úkol zvládnete s lehkostí i manuálně, je to otázka minutky.
Cuketu pak krátce podusíme na olivovém oleji, často přidávám i česnek. Nesolím, jinak by se uvolnila voda. Stačí, když je slaná omáčka, nebo když přidávám restované mleté maso, osolím až naservírované jídlo.


3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Také dělám, jsou moc dobré. A Vy je máte je krásně nafocené. Jindra

B V řekl(a)...

díky :)

Anonymní řekl(a)...

Já nastrouhám spiromatem a stačí v misce nechat projít 1-2 min v mikrovlnce - jen tak bez tuku a soli, přebytečná voda se vypaří. Kdo nespěchá, je samozřejmě lepší i zdravější pánvička.