Na 6 muffinů:
20 g mouky zhroznových jadérek Adveni Medical
2 lžíce medu
2 vejce
60 g 80 %-ní čokolády
hrst lískových oříšků
špetka jedlé sody
Čokoládu a ořechy
zlehka nasekáme, nemusíte se tím moc zahrávat, klidně na větší kousky. Vše
zamícháme, rozlijeme do muffinových košíčků a pečeme 25 minut na 160
stupních.
9 komentářů:
akúšala som a som zase ohromená jednoduchosťou receptu, rýchlou prípravou a skvelou chuťou :-) fakt úžasné
Po prvý krát sa mi podarilo vyskúšať muffinky bez múky. Inšpirovala som sa vašim receptom. Použila som drť po výrobe mandľového mlieka, menší banán, tiež sekané lieskovce a čokoládu a vajíčka som rozdelila a pridala sneh z bielkov. Boli úžasne nadýchané. Ďakujem za skvelé tipy a rady :-)
Můžeš se pochlubit i fotkou :)
bohužel jsem alergická na mandle, napadá Vás jiná alternativa "mouky".
děkuji Hana
Vlašské ořechy :)
Muffiny vypadají nádherně, jen nemám doma mouku z hroznových jedérek, dá se nahradit jinou? nebo dát rovnou jen mandlovou? Děkuji Radka
Dobrý den,muffiny jsou moc dobré, už jsem zkoušela i pár dalších sladkostí z ořechů místo mouky dle vašich receptů a zatím vše chutnalo. Mám celiakii a odmítám používat komerční škrobové směsi, takže na vašich stránkách nacházím spoustu inspirace.
Jen mi trochu vrtá v hlavě - obecně se za studena lisované oleje s vysokým obsahem nenasycených mastných kyselin nemají používat k tepelné úpravě. Ořechy obsahují hlavně tyto mastné kyseliny, nedochází tedy při pečení k jejich oxidaci? Dělám si doma na pečení přepuštěné máslo, které má vysoký kouřový bod a pak do toho ořechy - tak trochu mi to jde proti sobě. Možná když se použijí celé ořechy a ne z nich lisovaný olej, tak to nevadí. Nevím, ráda bych znala Váš názor. Děkuji Ivana.
Dobrý den, moc děkuji za inspiraci, muffiny jsou moc dobré, jenom mi v nich vadí mouka z hroznových jader, která při konzumaci křupe mezi zuby. Koupila jsem stejnou jako uvádíte v receptu. Nevíte čím to může být?
Děkuji Zuzka
Okomentovat