Ve stopách Ferrisse
zkouším jeho recepty. Čtyřhodinový šéfkuchař je opravdu bohatou inspirací, kupodivu
i pro ten můj striktní jídelníček, který jsem poslední dobu přestala vůbec
vnímat a řešit, prostě jsem se s ním sžila, což znamená, že je bez stresu a
plánování.
Je zajímavé
zjistit, jak jsou naše předsudky nepravdivé. Přiznávám se, kuřecí prsa moc
nekupuji, nechápu jejich zbožňování, v porovnání s ostatními druhy je to suché
maso bez chuti. Klíčovou je ale příprava, a pokud postupujete dobře, i kuřecí
prsa zůstanou šťavnaté a chutné. Můj vlastní objev je elektrický gril, na
kterém griluji všechno bez tuku a objevuji nové rozměry chuti a textury. Vyzkoušejte
to: kvalitní maso na suchou plotýnku grilu, bez koření a dosolit stačí před
podáváním.
Druhý postup na přípravu jsem si zjistila z Ferrissovi knihy: dušení
v páře. Pokud si říkáte, "kuřecí prsa bez koření a ještě k tomu v páře, to
je snad vtip!", já vás chápu. Ale funguje to!
Recept na čínské
kuře jsem si samozřejmě trochu upravila, moje varianta pro 2 osoby:
2 porce
kuřecích prsou bez kosti a kůže
2 ks čínské
zelí bok choy (vřele doporučuji vietnamskou tržnici v Brně na Olomoucké)
omáčka:
olivový olej
citron
čerstvý
nastrouhaný zázvor
nadrobno
nakrájená šalotka
Budeme
potřebovat větší kastrol s parní vložkou. Na spodek kastrolu si připravte
tolik vody, aby vložka zůstala ještě suchá. Uveďte do varu.
Na vložku
poskládejte kuřecí prsa a na prsa omyté a rozpůlené zelí. Zakryjte a nechte nad
mírným ohněm 15 minut.
Zkontrolujte,
zda je kuře hotové (rozkrojte v nejsilnějším místě). Před podáváním
naservírované kuře i zelí bohatě zalijte zálivkou.
11 komentářů:
Krásný recept, zkusím v parním hrnci, musím ale nejdřív sehnat to zelí. Jindra
Vypadá to lahodně, jen se chci zeptat - tady používají Vietnamci výraz Pak Choi(y), je to totéž, nebo jiný typ salátu? Díky a krásný den! Jana
Mělo by to být to samé.
Prosím, kde tu seženu (v Praze) ten bok choy? Jedla jsem ho v Číne a je výborný, ale tady v ČR jsem ho zatím nikde neviděla..:-(
O tom, kde ho koupím také přemýšlím, asi v Sapě, nebo nějaké čínské tržnici. Myslím, že je na Dejvické ulici, teda spíš doufám, že nezmizela. Jindra
Já kupuji na Olomoucké na tržnici.
Slečno borůvko, vy se stravujete jen podle palea?
Momentálně ano, jsem na jídleníčku, který je jednak paleo, dodržuji program whole30 a doporučení pro autoimunitní onemocnění.
Ad prsíčka- to jsem okoukala kdesi v TV už dávno, jak udělat chutná prsíčka- protože zatím se nejsem schopna dokopat k tomu, abych si pořídila gril, co mám vyhlédnutý- opéct na pánvi (může být s tukem, ale na teflonce nebo kera lze i bez) zprudka z jedné i druhé strany takto prsíčka vcelku a potom je dát na cca 10 minut dotáhnout do trouby na cca 180-200 stupňů. Jsou šťavnatá a nemají chybu. :-)
kyrie 6
yeezy shoes
lebron 18
golden goose sneakers
curry 6 shoes
michael jordan shoes
cheap jordans
curry 7 shoes
yeezy shoes
jordan sneakers
b7t74i6q15 y2a94q6f64 d8x37c2d03 b9t01y9t19 d5w01b4q06 x3a21k4o22
Okomentovat