úterý 14. ledna 2014

Cizrnové bezlepkové halušky



Miluji jednoduchost :) 

Jako třeba tyto halušky. Cizrnová mouka se používá s oblibou v indické kuchyni, proto ji s velkou pravděpodobností naleznete v obchodech s orientálními specialitami. V Brně na adrese Celní 52 pod anglickým názvem Gram Flour za 75 Kč/kg.

Na 2 porce:
100 g cizrnové mouky
1 vejce
50 ml vody
sůl

Přichystáme si vroucí vodu a osolíme. Na těsto rozšleháme jedno vejce, přidáme vodu a osolíme. Prosátou mouku zamícháme, dostaneme lepkavé těsto na halušky. Pomocí cedníku na halušky propasírujeme těsto do vroucí vody. Během minuty všechny halušky vyplavou na povrch vody, scedíme a propláchneme studenou vodou. 
Cizrnová mouka nemá výraznou chuť, nemusíte se tedy obávat, halušky můžete kombinovat s jakoukoliv omáčkou. Moje nadčasové oblíbené jídlo je smetanový perkelt ;)

Pozn.: Cizrnová mouka není paleo ani SCD.

1 komentář:

Madla řekl(a)...

Perfektní, tak to musím vyzkoušet!