Abychom
udrželi předvánoční pohodu, potřebujeme pohodové jídlo :)
Možná
bůček není IN... ale to je strašná škoda! Je to šťavnaté maso prorostlé tukem,
díky kterému je vláčné a měkoučké. Vyberte si kvalitní maso od dobrého řezník,
stačí trochu okořenit a péct pomalu v pečícím sáčku. Je to prvotřídní dobrota,
kam se hrabou nějaké "steaky" z kuřecích prsou? ;)
Tentokrát
jsem měla cestu kolem MyFoodMarket v Brně. Podívejte se tam někdy, stojí to za
to.
Příprava
je ideální pro líné odpoledne. Téměř bez práce a lahodné.
Budeme
potřebovat:
cca
kg bůčku s kostí
2
lžíce olivového oleje
2
bobkové listy
2
lžičky uzené papriky
2
lžičky medu
0,5
lžičky chilli
1
lžíci sušené cibuli
1
lžičku sušeného česneku
3
kuličky nového koření
pepř
sůl
Koření
zamícháme s olejem a touto pastou maso důkladně promasírujeme. Vložíme do
pečícího sáčku, uzavřeme a pečeme na 160 stupních cca 1,5-2 hodinky.
Mezitím
připravíme zelí. Existuje spousta receptů, můj je snad nejjednodušší:
1,5
kg zelí nastrouhat najemno
2
lžíce sádla
2
dl vody
sůl
pepř
kmín
ocet
Zelí
podusíme na sádle, okořeníme, podlijeme vodou a necháme změknout. Když už je
měkké, dochutíme octem a stáhneme z ohně.
Dobrou
chuť,
Beáta
1 komentář:
hermes handbags
yeezy 500
stephen curry shoes
lebron 18
supreme clothing
supreme
bape
golden goose sneakers
bape outlet
stone island outlet
Okomentovat