pondělí 25. listopadu 2013

Jablka v mandlovém těstíčku



Rychlá snídaně na víkendové rána, nebo přes týden, ať se nám hezky pracuje :)

2 jablka
2 vejce
50 g mletých mandlí
10 g medu
10 g eritritolu (Co je eritritol?)
skořice
vanilka
špetka jedlé sody
tuk na smažení (kokosový)

Jablka zbavíme jádra, pro tento účel je výborná obyčejně zaoblená škrabka. Vejce s medem, eritritolem, vanilkou, skořicí a jedlou sodou vyšleháme. Nespěchejte, elektrickým šlehačem to bude trvat 2-3 minuty. Připravíme si pánev s kokosovým tukem a začneme zahřívat.  Do vaječné pěny přidáme mleté mandle, důkladně zamícháme. Jablka nakrájíme na kolečka tlusté cca 3 mm. Namočíme do pěnového těsta a osmažíme z obou stran. Těsto se peče rychle, dávejte pozor, ať ho nepřipálíte.


2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

(cmugy)
chtela bych se zeptat, je to sladidlo nutne? Neda se tam misto eritritolu dat trosku vic medu? Dekuji za odpoved :)

B V řekl(a)...

Sladidlo je vždy volitelné :)