Jak jsem vám slíbila,
uvádím recept na dýňové knedlíky, zatím pro mě nejlepší přílohu k nasávání
omáčky.
250 g upečeného
hokkaido
2 vejce
70 g mletých mandlí
(loupaných)
1 lžíce olivového
leje
sůl
Dýni rozmixujeme s vejcem, přidáme ostatní
ingredience a pomocí dvou lžiček rozdělíme na pečící papír s olivovým olejem.
Pečeme na 200 stupních přibližně 15 minut. Knedlíky jsou jako houbičky, měkké a
vláčné, voní sladce a uznejte, jsou i krásné. Textura mně natolik nadchla, že s
experimenty, jak využít dýni, rozhodně nekončím :)
6 komentářů:
Použít je jako knedlíky by mě vůbec nenapadlo, určitš by byly skvělé i s nějakou dobbrou pomazánkou.
výborný recept, knedlíčky byly vynikající! :)
Musela jsem trosku prehodnotit, teple s omackou mi nechutnaly, ale rano studene docela ano...
Ahoj! Jen by mě zajímalo, jestli pečete dýni i se slupkou nebo bez ní. Já většinou nejdříve oloupu a pak peču v troubě. Ale prý se dá péct v troubě i se slupkou a vydlabat až upečenou.
Ahoj Borůvko, už 16 dní vařím dle Tvých SCD receptů - hlavně vývary, i s játrovými knedlíčky, chléb, švestkové a rybízové koláče, a i tyto úžasné dýňové knedlíčky. Zkoušela jsem raw stravu, ale bohužel mi vůbec nevyhovovala.... Mám ráda pečivo a různé ovocné koláče a tato dieta zcela uspokojí mé chutě a přitom potěší i mé střevo. Jo a taky jsem si dnes vyrobila makové mléko. Moc děkuji za skvělé recepty a tipy a přeji mnoho úspěchů. Marta
Okomentovat