Připravme se na mrazivé období, kdy si můžeme
dopřát hřejivé, pikantní jídla. Podzim a zima přímo vyžadují něco teplého a čím
více koření, tím líp. Proto se u nás dostává do popředí oblíbená i indická
kuchyně.
Dnešní recept je vytvořen potřebou spotřebovat obrovskou
hokkaido dýni a touhou po chuti indického koření.
Na internetu naleznete spousta receptu na "squash
curry", mně se moc nezamlouval ani jeden z nich. Proto mi doufám odpustíte
vlastní experiment.
750 g dýně hokkaido (čistá váha, nakrájeno na kostky)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru (stejné množství jako česneku)
1 indický bobkový list (voní po skořici)
3 semínka celého zeleného kardamonu
1 lžička garam masala
1 lžička kurkuma
2 lžičky madras curry (Mild Madras Curry Powder zn.
RAJAH, koupíte i v Albertu)
1 lžička celého římského kmínu
1/4 lžička mletého chilli
400 ml kokosového mléka (Alnatura)
200 ml rajčatového protlaku
2 lžíce olivového oleje
sůl
Beáta
3 komentáře:
Ahoj Boruvko, toto je naprosto genialni recept, ktery se mne (nekucharce) povedl hned napoprve. Je to primo lahoda, jedla jsem s masem, ale umlsavala jsem i jen tak;-)
Luxusní recept! Děkuji
Máte skvělý recept! Je od tebe hezké, že ses podělila o své zkušenosti. Miluju stránky, kde se člověk může dozvědět zkušenosti někoho jiného, jako jsou ty vaše. Také čtu různé recenze her. Mám ráda stránky s recenzemi online kasin https://newcasino-cz.com - také se dělí o své zkušenosti, stejně jako ty. Je to dobrá stránka, doporučuji ji číst!
Okomentovat