Opravdu mám ráda novinky, zajímavosti, ráda vyzkouším
různé recepty...
Ale klasika je klasika. Nemůžu si pomoct, nejlíp si
pochutnám na receptech, které jsou bez kouzla, bez atrakce, znám je z dětství a
vyvolávají ve mně vzpomínky. Teď mám takové idylické nostalgické období :)
Mám ráda recepty, které jsou dobré jen proto, že se jedná
o kombinaci kvalitních a chutných surovin a nelze je pokazit. Třeba kuře pečené
s lečo podkladem. U nás se dělalo často, protože k němu nepotřebujete nic
jiného, než domácí kuře, rajčata a papriky. To se potom pozná, co máte na
talíři! Sladké rajčata neošidíte, voňavé masité kuře taky ne. Vyberte se teda
na trh a do tohoto receptu se bez dobré zeleniny a kvalitního masa ani
nepouštějte...
Tento recept je skoro bez práce, výsledek je zaručený :)
Pokud milujete lečo stejně jako já, nezklame vás.
Ingredience:
kuře naporcované (použila jsem jen půlku)
3 rajčata
2 papriky
1 lžíce sádla
sůl
Kuře osolíme a naskládáme do zapékací mísy, zasypeme
nakrájenými rajčaty a paprikou, navrch rozdělíme sádlo. Zakryjeme a pečeme v troubě,
dokud kuře nezměkne. Dále pečeme do zlata. Pokud se vám zdá lečo příliš vlhké a
máte rádi spíš suché pečené kuře, můžete kuře ze směsi vybrat a dopéct
samostatně.
Lečo můžete naservírovat i jako přílohu, aspoň já to mám
tak ráda, jinak se ke kuřeti výborně hodí nové brambory s petrželkou a
máslem.
4 komentáře:
Tohle my jsme doma dělali s rybou... Třeba kaprem :)
jojo, s rybou to funguje taky ;)
Tak dlouho jsem hledala, až jsem našla :) Bezlepkových blogů není nikdy dost :) (respektive jsi první, který jsem našla :D) Budu se těšit na další recepty, co vyzkouším :)
Mišmen vítej :)
Okomentovat