To je teda dlouhý ale výstižný název!
Přitom na tom nic komplikovaného není, název je delší než samotná příprava.
2 jablka, např. Gala
Přitom na tom nic komplikovaného není, název je delší než samotná příprava.
Na 3 kelímky (suflé formy)
3 lžičky medu
cca 1 dl červeného vína
skořice
máslo
máslo
Na těsto:
3 žloutky
3 lžičky medu
2 lžíce mletých mandlí
vanilka
Jablka omyjeme a nakrájíme na menší kostičky, rozdělíme do forem natřených máslem. Zakapeme medem a vanilkou, posypeme skořicí a zalijeme vínem (půl panáka).
Žloutky lehce našleháme s medem a vanilkou, přidáme po částech mandle. Přidáme jen tolik mandlí, ať těsto zůstane tekuté, jak na obrázku.
V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme dozlata. Necháme vychladnout, klidně několik hodin. Horké je těsto ještě tekuté, pokud vychladne, tak chutná jako piškot nasáknutý svařákem.
Jablka omyjeme a nakrájíme na menší kostičky, rozdělíme do forem natřených máslem. Zakapeme medem a vanilkou, posypeme skořicí a zalijeme vínem (půl panáka).
Žloutky lehce našleháme s medem a vanilkou, přidáme po částech mandle. Přidáme jen tolik mandlí, ať těsto zůstane tekuté, jak na obrázku.
V předehřáté troubě na 200 stupňů pečeme dozlata. Necháme vychladnout, klidně několik hodin. Horké je těsto ještě tekuté, pokud vychladne, tak chutná jako piškot nasáknutý svařákem.
Žádné komentáře:
Okomentovat