úterý 2. října 2012

Opravdová čokoláda

raw



Čokoláda je dobrá věc. Rychlá raw (syrová) dobrota:

75 g kokosového tuku (v tekutém stavu)
75 g holandského kakaa
3 lžíce medu (dle chuti)
vlašské ořechy (...kokos, pistácie, atd. dle chuti)

Vše zamícháme a pomocí dvou lžic rozdělíme do malinkých bonbónových košíčků. Můžeme taky vlhkou rukou formovat kuličky. Vložíme do ledničky, kde kokosový tuk ztuhne.

Je to opravdu nejvíce zdravá alternativa čokolády, protože neobsahuje běžný (zbytečný) dlouhý seznam ingrediencí, pouze kvalitní suroviny.
Kakao je přirozeným zdrojem hořčíku, vyhlazuje rozcuchané nervy :)
Kokosový tuk je nestabilnější tuk, nespálí se, má příjemnou kokosovou vůni.

Žádné komentáře: