Slávky připomínají letní dovolenou, můžete je ale připravit i doma. Rychlá a lehká večere, ke které se hodí bílé vínko a třeba i lehká zmrzlina jako dezert.
Slávky koupíte v Brně v prodejně Oceán48, určitě se tam někdy podívejte, mají zajímavý výběr ryb a každý pátek grilování před prodejnou.
Pro 3-4 porce:
1 síťka slávek (cca kilo, možná méně)
100 g cherry rajčat
1 řapík celeru
1 červená cibule
3 lžíce olivového oleje
2 dl bílého vína
čerstvou petrželku (můžete vynechat)
sůl
Slávky omyjeme a zkontrolujeme. Základní pravidlo: před vařením vyhodíme otevřené, po vaření vyhodíme uzavřené.
Ve větším hrnci ohřejeme olivový olej a slávky dusíme minutku. Přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme vínem trochu osolíme, dusíme tak 5 minut. Ihned servírujeme, zdobíme petrželí a zalijeme šťávou. Podáváme s bagetou nebo tousty.