Palačinky jsou pro bezlepkovou dietu výzvou. Místo
toho, abych hledala nejlepší náhražku mouky, jsem našla nejlepší náhražku
těsta. Je to tak jednoduché, že jsem tomu na první pohled nechtěla ani
věřit. Palačinky budou lehké, jemné. Zatím jsem zkoušela jen
americkou variantu, tedy tlusté těsto, na tenoučké palačinky jsem si
netroufla.
Na jednu velkou americkou palačinku potřebujeme:
1 banán
1 vejce
skořici
máslo na smažení
Dávejte pozor, aby byl banán tvrdý, ještě bílý. Nažloutlý,
příliš měkký banán se na tento recept nehodí. Zkoušela jsem to, musela jsem to
vyhodit, ani to nechutnalo dobře a vůbec to nešlo otočit.
Postup je jednoduchý: v mixéru rozmixujeme jedno celé
vejce a jeden banán, můžeme přidat i mletou skořici. Husté těsto nalijeme na
rozpálenou pánev s máslem. Pečeme na mírném ohni zhruba dvě minuty a pak
otočíme. Kupodivu se těsto nerozpadlo a chutnalo skvěle. Byla to úžasná
snídaně.