Po zavařování meruňkové marmelády mi zůstala půlka skleničky, tak jsem si říkala, že jí použiji do něčeho sladkého. Buchtu se mně péct nechtělo a poslední dobou mám chuť na snídani na nějaké sušenky. Tak jsem se podívala do skřínky, co máme doma a zda se z toho dá něco vytvořit. Našla jsem ještě zbytky kokosového tuku a zapomenuté obrovské sladké datle kupované v arabském obchůdku. A vznikly šťavnaté sušenky, pusinky :)
Na jeden plech (20 kusů):
150 g namletých neloupaných mandlí
50 g namletých vlašských oříšků
4 velké šťavnaté sušené datle (cca 100 g)
2 polévkové lžíce kokosového tuku
2-3 velké lžíce meruňkové marmelády
Datle a kokosový tuk rozmixujeme spolu. Vznikne krásná voňavá hmota, kterou zapracujeme s marmeládou a namletými mandlemi a ořechy. Dostaneme pastu, klidně ochutnejte, zda tam ještě něco nechybí. Roku formujeme kuličky, které rozplácneme na plechu s pečícím papírem. Pečeme zhruba 20-30 minut na 150 stupních. Vlastně ani nepečeme, ale sušíme, abychom dostali hutné, šťavnaté pusinky. Jsou zdravé, chutné, přírodní. Příprava je jednoduchá a rychlá, a chutnají úžasně.