pondělí 6. srpna 2012

Meruňkové voňavé pusinky

meruňkové sušenky bez lepku bez laktózy Paleo



Po zavařování meruňkové marmelády mi zůstala půlka skleničky, tak jsem si říkala, že jí použiji do něčeho sladkého. Buchtu se mně péct nechtělo a poslední dobou mám chuť na snídani na nějaké sušenky. Tak jsem se podívala do skřínky, co máme doma a zda se z toho dá něco vytvořit. Našla jsem ještě zbytky kokosového tuku a zapomenuté obrovské sladké datle kupované v arabském obchůdku. A vznikly šťavnaté sušenky, pusinky :)

Na jeden plech (20 kusů):
150 g namletých neloupaných mandlí
50 g namletých vlašských oříšků
4 velké šťavnaté sušené datle (cca 100 g)
2 polévkové lžíce kokosového tuku
2-3 velké lžíce meruňkové marmelády

Datle a kokosový tuk rozmixujeme spolu. Vznikne krásná voňavá hmota, kterou zapracujeme s marmeládou a namletými mandlemi a ořechy. Dostaneme pastu, klidně ochutnejte, zda tam ještě něco nechybí. Roku formujeme kuličky, které rozplácneme na plechu s pečícím papírem. Pečeme zhruba 20-30 minut na 150 stupních. Vlastně ani nepečeme, ale sušíme, abychom dostali hutné, šťavnaté pusinky. Jsou zdravé, chutné, přírodní. Příprava je jednoduchá a rychlá, a chutnají úžasně.