Na obrázku vidíte omyl. Lépe řečeno nedokončené jídlo. Chtěla jsem dělat květákové karbanátky. Základ pro karbanátky se ale povedl tak dobře, že bylo odsouhlaseno nepokračovat a prosím teď pozor cituji: "je to výborné i bez masa".
No prosím, zázraky se dějí :)
Tak vzniklo jednoduché a rychlé jídlo bez masa (!). Příště ale budu pokračovat a karbanátky dokončím.
Na 2-3 porce:
1 květák nakrájený na růžičky (800 g)
100 g nivy
100 g uzeného ementálu
2 vejce
olivový olej
sůl
Květák nastrouháme, já použila mixér, to je nejrychlejší a nejčistší. Podusíme na olivovém oleji, trochu osolíme. Po cca 5-10 minutách bude květák měkký, není potřeba rozvařit. Rozšleháme vejce a přimícháme strouhané sýry, květák zalijeme sýrovým vajíčkem. Pod poklicí dusíme dalších asi 5 minut, dokud se vajíčko uvaří a sýr roztaje. Hotovo. Vhodná i jako příloha, chutná skvěle i jako hlavní jídlo. Příště bych určitě přidala čerstvou nadrobno nasekanou petržel nebo jiné bylinky dle chuti.
No prosím, zázraky se dějí :)
Tak vzniklo jednoduché a rychlé jídlo bez masa (!). Příště ale budu pokračovat a karbanátky dokončím.
Na 2-3 porce:
1 květák nakrájený na růžičky (800 g)
100 g nivy
100 g uzeného ementálu
2 vejce
olivový olej
sůl
Květák nastrouháme, já použila mixér, to je nejrychlejší a nejčistší. Podusíme na olivovém oleji, trochu osolíme. Po cca 5-10 minutách bude květák měkký, není potřeba rozvařit. Rozšleháme vejce a přimícháme strouhané sýry, květák zalijeme sýrovým vajíčkem. Pod poklicí dusíme dalších asi 5 minut, dokud se vajíčko uvaří a sýr roztaje. Hotovo. Vhodná i jako příloha, chutná skvěle i jako hlavní jídlo. Příště bych určitě přidala čerstvou nadrobno nasekanou petržel nebo jiné bylinky dle chuti.