úterý 7. srpna 2012

Jehněčí ragú a cuketové "těstoviny"



Rychlá večeře. Jednoduché ale působivé.

Na 2 porce:
200-300 g jehněčího (mleté maso, zbylo z dřívějšího porcování stehna nebo plece, nemůžu si vzpomenout)
1 cibule
koření sedmi druhů
200 ml rajčatového pyré
olivový olej
sůl

Příloha: 
1 velká cuketa
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl

Nejprve připravíme ragú. Cibuli rozmixuje. Je to jednodušší, než nakrájet na jemno. Podusíme na olivovém oleji a přidáme mleté maso. Osolíme, přidáme koření a rajčatové pyré, dusíme spolu pod poklicí. Hotovo. 

Cuketo nastrouháme, pokud to jde, na co nejdelší nudle (podél cukety). Na olivovém oleji osmažíme, dochucujeme česnekem a solí. Dáváme pozor, ať se cuketa nerozvaří na kaší, stačí několik minut na mírně rozpálené pánvičce.