Cheesecake je oblíbená dobrota, která na nás číhá z vitríny kavárny. Toto je šťavnatá, lahodná, krémová varianta bez mouky a cukru. Příprava je nenáročná, připravte klidně den předem a podávejte jako lahodný studený krémový dezert ke kávě.
Těsto:
200 g neloupaných namletých mandlí
2 polévkové lžíce medu
1 polévková lžíce kokosového oleje
Krém:
1 litr husté krémové smetany nebo nejlépe domácí smetanový krém (obsah tuku minimálně 20 %)
6 žloutků
4 lžíce medu (pozn.: nebo datlového sirupu)
vanilkové aroma
Mandle, med a kokosový olej smícháme a tuto lepkavou hmotu rozložíme na spodek dortové formy s pečícím papírem. Vložíme do trouby na 150 stupňů zhruba na 20 minut, dávejte pozor, ať se nespálí. Využijeme čas a rozmícháme smetanu se žloutky, medem a vanilkou. Pokud těsto už vyschlo, můžeme do formy nalít i krém. Pečeme zhruba hodinku. Necháme vychladnout a vložíme do ledničky.
Upozornění: S pečením opatrně, možná stačí i méně (40 minut), moje trouba si ze mně ale občas dělá srandu, mám podezření, že regulace teploty nefunguje perfektně.
PS: foceno ještě starým foťákem