Růžový dort pro holčičky :)
Je to základní dort s jemným korpusem a bílým smetanovým krémem, který si můžete upravit a dochutit dle vlastní představy. Kešu s medem připomíná chuť jemných máslových sušenek, nebojte se experimentovat. Med používejte dle vlastní chuti.
Použila jsem dortovou formu o průměru 16 cm.
Korpus:
150 g kešu namletých na jemno
3 lžíce medu
Základní vanilkový krém:
400 g domácí smetany (klidně použijte smetanu kupovanou, třeba v Lidlu mají 400 g smetany, 18 % tuku)
2 lžíce želatiny
1,5 dl horké vody
2 lžíce medu
Barvení krému:
0,5 dl šťávy z červené řepy (Lažany, koupíte ve Sklizeno)
Zdobení:
Rybíz, jakékoliv jiné ovoce
Vykrojíme pečící papír na spodek formy. Pastu z kešu a medu natlačíme do formy. Vložíme do mrazáku.
Želatinu rozmícháme v horké vodě (čtěte návod na želatině!) a přilijeme do krému ze smetany, medu, vanilky. Teď jsem měla chuť na nějakou barvu, tak jsem krém zabarvila šťávou z červené řepy a jablek. Působivé :)
Krém jsem nalila na korpus a opět vložila do mrazáku. Po třech hodinách jsem dort přemístila do ledničky.