Překvapení líné hospodyňky.
Když se Vám nechce porcovat kuře, strčte ho celé do trouby. Vypadá krásně a pokud vnitřek naplníte, celé maso provoní náplní, prsa budou šťavnatá a měkká.
Pro 4 osoby:
1 celé kuře
100 g másla
bylinky (rozmarýn, šalvěj, dle chuti jakékoliv jiné...)
sůl
3 rajčata
6 stroužků česneku
Kuře omyjeme, očistíme, utřeme do sucha. Osolíme vnitřek i vnějšek. Oloupeme česnek a nakrájíme na menší kousky/plátky. Rajčata taky nakrájíme. Do zapékací mísy usteleme kuřátku na rajčatech, česneku, másle a bylinkách. Do bříška kuřete taky vložíme bylinky, máslo, česnek. Kuře vložíme do mísy, navrch přidáme ještě česnek a bylinky. Zakryjeme a pečeme/dusíme v troubě zhruba hodinku, hodinku a půl. Občas poléváme máslovou šťávou. Pokud je již kuře měkké, odlijeme šťávu a pečeme na vyšším stupni dozlata, občas potřeme máslovou šťávou. Krásně voní, vypadá elegantně a je jednoduché na přípravu.