úterý 8. května 2012

Grilujeme: Vepřové copánky + lečo

vepřové hořčicové copánky a lečo Paleo





Vepřové maso není nuda, stačí trocha fantazie.

Pro 4 osoby:

600 g vepřového masa (krkovičky nebo plece, záleží na tom, jestli vám chutná tučnější)
olivový olej
2 čajové lžičky světlých hořčicových semínek
2 čajové lžíce medu
2 čajové lžíce jablečného octu
sůl, pepř
sladká paprika
chilli dle chuti

příloha: sádlo, červená cibule, paprika, rajčata, sůl, med

Maso nakrájíme na dlouhé nudličky, dlouhé 15-20 cm, tloušťky maximálně 1 cm. 2/3 masa naložíme do hořčicové marinády: hořčicové semínka rozdrtíme v hmoždíři, přidáme olivový olej, med, ocet, sůl, pepř. 1/3 masa naložíme v paprikové marinádě: 1 čajovou lžíci sladké papriky, olivový olej, sůl a pepř rozmícháme. 

Před grilováním maso setřeme utěrkou a upleteme copánky. Dvě hořčicové a jednu paprikovou nudličku upleteme na klasický copánek, konce sepneme grilovací jehlou.


Jako příloha se hodí jednoduchá zeleninová obloha. Lečo připravíme taky na grilu. Na grilovací misce nejprve osmažíme cibuli na sádle, pak přidáme papriku a rajčata. Osolíme a trochu dochutíme medem.