Vepřové
maso není nuda, stačí trocha fantazie.
Pro
4 osoby:
600
g vepřového masa (krkovičky nebo plece, záleží na tom, jestli vám chutná
tučnější)
olivový
olej
2
čajové lžičky světlých hořčicových semínek
2
čajové lžíce medu
2
čajové lžíce jablečného octu
sůl,
pepř
sladká
paprika
chilli
dle chuti
příloha:
sádlo, červená cibule, paprika, rajčata, sůl, med
Maso nakrájíme na dlouhé nudličky, dlouhé 15-20 cm,
tloušťky maximálně 1 cm. 2/3 masa naložíme do hořčicové marinády: hořčicové
semínka rozdrtíme v hmoždíři, přidáme olivový olej, med, ocet, sůl, pepř. 1/3
masa naložíme v paprikové marinádě: 1 čajovou lžíci sladké papriky, olivový
olej, sůl a pepř rozmícháme.
Před grilováním maso setřeme utěrkou a upleteme copánky.
Dvě hořčicové a jednu paprikovou nudličku upleteme na klasický copánek, konce
sepneme grilovací jehlou.
Jako příloha se hodí jednoduchá zeleninová obloha. Lečo
připravíme taky na grilu. Na grilovací misce nejprve osmažíme cibuli na sádle,
pak přidáme papriku a rajčata. Osolíme a trochu dochutíme medem.