Na jednu porci:
150 g kuřecích prsíček
olivový olej
1 polévková lžíce rajčatového protlaku
čerstvá bazalka
sůl
1 kedlubna
česnek
sůl
čerstvý kopr
olivový olej
Na kostičky nakrájené prsíčka osmažíme na kapce olivovém oleji, osolíme, přidáme rajčatový protlak a čerstvou nasekanou bazalku. Je to mimořádně jednoduché a rychlé jídlo, které připravuji, když nemám moc času, nebo se mi moc nechce vařit, třeba na večeři.
Kedlubnu nakrájíme na hranolky, pod poklicí podusíme na olivovém oleji. Pokud je do zlata upečená a trochu i změkla, přidáme sůl, nadrobno nakrájený česnek a čerstvý kopr. Minutku ještě podusíme spolu. Je to dietní, zdravá příloha, přitom je díky kopru i zajímavá a nepřipomíná nudné zeleninové přílohy.