Skoro každý týden vařím silný masový vývar. Hodně masa,
kostí, zeleniny, sůl, koření povařit 2-3 hodinky, záleží od masa. Nestačím se
divit, jak je tato nenáročná polévka tak úžasná, vždy zahřeje, potěší. Maso a
zelenina jsou ale pryč dříve a většinou mi zůstává samotný vývar. Buďto ho
strčím do mrazáku nebo použiju ihned. Je jako stvořený pro zeleninové krémové
polévky.
400 g mraženého zeleného hrášku
máslo/jiný tuk
sůl
vývar
cibulka
Hrášek podusím na másle. Půlku hrášku vyberu na talíř a
dám bokem. Zaliju vývarem a když hrášek změkne, rozmixuji. Celý hrášek
vrátím zpět do hráškového krému. Na pánvičce do zlata osmažím
cibulové kroužky a naservíruji na polévku. Takto jsme dostali hustou krémovou
polévku a nemuseli jsme použít mouku pro zahuštění. Chuť je tím výraznější a
jídlo je bohaté na zeleninu. Tuto hráškovou si s pytlíčkovou polévkou zaručeně
nespletete.